Zaštita pšenice

Gotovo da nema atara bez pšenice, ipak, zaštita "suvog zlata" nije ni malo jednostavna. Pšenica je izložena negativnim delovanjima raznih korova, gljivičnih oboljena i insekata, zbog čega je potrebno kombinovati više različiti proizvoda kako bi se sačuvao zdrav klas. U zaštiti se treba oslanjati na iskustvo, ali u isto vreme biti mudar da se prepoznaju kvalitetne nove tehlogoije i preparati. BASF tim stručnjaka je tu da Vam pomogne da svoj rod sačuvate na najbolji način.

Kako zaštiti pšenicu?

Praksa je potvrdila da se kod nas pšenica prska dva puta godišnje.

Prvo prskanje obavlja se početkom proleća (do faze drugog kolenca) kada su najopasnije bolesti koje prete pšenici: pepelnica, rđa i lisna pegavost koje se javljaju gotovo istovremeno.

Drugo prskanje vrši se u početku cvetanja. Tada želimo da sprečimo gljivično oboljenje- fuzariozu klasa, koja može da odnese i preko 20% prinosa.

Zaštita semena - Systiva® tehnologija

Systiva® pruža dug period zaštite od bolesti zahvaljujući najnovijem efikasnom SDHI fungicidu - Xemium®

  • jedini fungicid za tretiranje semena koji štiti list
  • jesenja i rano prolećna zaštita od najvažnijih bolesti lista (septorije, rđa, mrežasta pegavost, pepelnica..)
  • dodatna zaštita od bolesti semena
  • jača imunitet i kondiciju biljke: bolji razvoj korenov sistema, intezivnije bokorenje, lakše prezimljavanje i prilagođavanje stresnim uslovima

Proizvodi za prvi tretman pšenice

Priaxor® je fungicid, sa dve aktivne supstance izuzetne efikasnosti na bolesti. Jedna nova aktivna supstanca Xemium® i druga piraklostrobin. Xemium® sa svojim delovanjem po efikasnosti znatno nadmašuje sve do sada poznate aktivne supstance iz grupe SDHI i ima neverovatno jak fiziološki efekat

Herbicid Biathlon® 4D u dozi 50 g/ha sa okvašivačem Dash® 0,5 l/ha je pravi izbor za suzbijanje korova u pšenici, ječmu i svim strnim žitima.

Cycocel® 750 je sigurno našim proizvoďačima najpoznatiji regulator rasta. On se koristi od bokorenja do drugog kolenca pšenice. Odmah nakon us-ajanja utiče na to da se ćelije ne izdužuju i biljka postaje niža i spremna da prihvati visoke doze azotnih ďubriva, a da pri tom ne polegne. Primena Cycocel® -a je od velike pomoći da se postignu visoki i stabilni prinosi.

Predstavljamo vam REVYCARE ® - revylucionarno sigurnu i jednostavnu zaštitu u svim uslovima proizvodnje!
Prilagođen za bilo koji rok primene, efikasan u svim uslovima proizvodnje, bolji od svih dosadašnjih triazola, REVYCARE ® je jednostavno ZA KLASU IZNAD!

Proizvodi za drugi tretman pšenice

Duett® Ultra u dozi 0,5 l/ha je u našoj državi i okolnim zemljama standard za zaštitu pšenice od bolesti. Dokazan, pouzdan i ekonomski prihvatljiv brzo je postao standard za drugo prskanje pšenice.

Osiris® sa svoje 2 l/ha važi za najefikasniji fungicid na tržištu. Može da se „zavuče“ izmeďu plevica i zrna pa tako onemogućava sekundarne zaraze, u stvari sprečava širenje parazita sa zrna na zrno, što ostali fungicidi ne mogu. Takoďe se teško spira kišom. To potvrďuje podatak da ako se prska sa Osiris®-om i 15 minuta nakon tretmana padne 20 litara kiše po m2, to prskanje je uspelo.

Caramba® u dozi 1,2 l/ha je standard za zaštitu uljane repice od bolesti. Istovremeno efikasnost metkonazola, njene aktivne materije, znatno premašuje efikasnost ostalih fungicida na tržištu.

U vreme drugug tretmana obično su jako aktivni insekti, pa je praksa prihvatila da se u drugo prskanje obavezno doda Fastac® 10 EC . Glavni problem su mali, sićušni insekti tripsi. Na njih veći broj proizvoďača i ne obraća pažnju, a nažalost u našim agroekološkim uslovima suvlje i toplije klime, pričinjavaju veće štete nego u zapadnoevropskim državama

Proizvodi za treći tretman pšenice

Predstavljamo vam REVYCARE ® - revylucionarno sigurnu i jednostavnu zaštitu u svim uslovima proizvodnje!
Prilagođen za bilo koji rok primene, efikasan u svim uslovima proizvodnje, bolji od svih dosadašnjih triazola, REVYCARE® je jednostavno ZA KLASU IZNAD!

Caramba ® u dozi 1,2 l/ha je standard za zaštitu uljane repice od bolesti. Istovremeno efikasnost metkonazola, njene aktivne materije, znatno premašuje efikasnost ostalih fungicida na tržištu.

Proizvodi za zaštitu pšenice

Revycare® - za klasu iznad!

Prilagođen za bilo koji rok primene, efikasan u svim uslovima proizvodnje, bolji od svih dosadašnjih triazola, Revycare® je jednostavno ZA KLASU IZNAD!

Saznajte više

Priaxor® - novi BASF fungicid za zaštitu strnih žita

Sistemični fungicid sa preventivnim, kurativnim i eradikativnim delovanjem.

Saznajte više

Biathlon® 4D - suzbija korove koje drugi ne mogu!

Suzbija najznačajnije širokolisne korove uključujući prilepaču, mrtvu koprivu i kamilicu.

Saznajte više

Osiris® - fungicid sa dve aktivne supstance

Sistemični fungicid sa protektivnim, kurativnim i eradikativnim delovanjem, u usevima pšenice u ječma.

Saznajte više
Top