Povrće

Značaj pravilne ishrane za zdrav život deo je mnogih istraživanja. Kao rezultat tih istraživanja redovno čujemo ili pročitamo preporuke da treba unositi što više povrća i voća.

Poljoprivredna proizvodnja i tehnologija su evoluirali pa nam je povrće dostupno tokom cele godine, ne samo u svežem stanju, već i u mnogim prehrambenim proizvodima.

Za mnoge ljude povrće se podrazumeva, a da se i ne zapitaju kako je stiglo do njih i koliko je rada uloženo u proizvodnju. U odnosu na uložen rad i finansijska sredstva, česte promene cena tokom perioda proizvodnje i berbe, ali i oštra konkurencija, povrtarskoj proizvodnji ne ostavlja nimalo mesta za grešku.

Specifičnost povrtarske proizvodnje je njena intenzivnost i ljudski rad koji je utkan u svaku operaciju. Deo svake poljoprivredne proizvodnje - bolesti, štetočine, korovi su uvek prisutni i čekaju svoj trenutak za razvoj, a ako taj trenutak dođe, sezona je često nerentabilna ili završena.

BASF je kompanija koja daje odgovore za zaštitu povrća, ali i dalje traga za odgovorima u skladu sa savremenim zahtevima.

Top