Održiva poljoprivreda u Srbiji

Površina Republike Srbije je 88.400 km² (1 ha = 0,01 km²), bogata je pticama/planinama/ travnatim površinama – i raskošnog je poljoprivrednog pejzaža. Trenutno se koristi oko 4.867.000 hektara za gajenje svih vrsta useva, a najviše ratarskih kultura. Oni takođe doprinose stvaranju pozitivne slike o državi.

Većina nas prelepe predele koji nas okružuju uzima zdravo za gotovo. Ali, postarati se da ona ostane lepa i zdrava iziskuje dosta truda. Za poljoprivrednike očuvanje zemljišta je potpuno prirodna stvar: zarad njihovog posla, njihovih zajednica i generacija koje dolaze. A, oni se mogu osloniti na podršku kompanije BASF koja svojim inovativnim proizvodima i poljoprivrednim rešenjima prevazilazi sve standarde po pitanju zaštite bilja.

Već nekih 100 godina radimo rame uz rame sa uzgajivačima usredsređujući naša istraživanja ka razvijanju najboljih mogućih proizvoda i rešenja. Postarali smo se i da ti proizvodi i rešenja koje primenjujemo budu bezbedni po zdravlje kako ljudi, tako i životinja, ali i po okolinu.

Top