Home
Poljoprivreda

Goliath® Gel

Najbrži i najisplativiji tretman za bubašvabe

Najbolji način smanjenja cene tretmana bubašvaba, a u isto vreme i povećanja efikasnosti i praktičnosti za sve koji učestvuju u primeni.

Goliath® Gel je formulacija, spremna za upotrebu, naprednog insekticida, fipronila, koji je jači i brži nego bilo koji drugi mamak u obliku gela na tržištu.

Diskretno se primenjuje, a niske doze omogućavaju najveću bezbednost i najmanje poremećaja, čak i na najosetljivijim mestima.

Aktivna supstanca

 • Sadrži 0,05% fipronila formulisanog u obliku gotovog mamca u obliku gela. Isporučuje se u patronama od 35g koji sadrže dovoljno gela da proizvedu više od 1100 standardno postavljenih mamaka od 0,03g i ubiju preko milion bubašvaba. Velika efikasnost fipronila i odličan ukus za bubašvabe formulacije gela čine da gel brže deluje i da bude pouzdaniji nego bilo kojih drugih mamaca.

 • Aktivan je protiv svih vrsta bubašvaba, uključujući Blatella germanica (smeđa), Blatta orientalis (obična), Periplaneta americana (američka crna). Jedan mamak od 0,03 g može da ubije 1.000 bubašvaba, a njegova napredna formulacija ga čini veoma atraktivnim za bubašvabe koje su u potrazi za hranom, čak i u prisustvu drugih izvora hrane. To znači da hranjenje počinje odmah nakon primene i bubašvabe umiru u roku od nekoliko sati.

Preporucene kolicine primene Goliath® Gela (potrebni postavljeni mamci*)

Vrsta bubašvabeNormalna zarazaTeška zaraza
Smeđa bubašvaba12
Obična bubašvaba23
Američka (crna) bubašvaba23

BASF Rešenja za kontrolu štetočina

 • Brzo i pouzdano delovanje za trenutne rezultate

 • Kaskadni efekat za potpunu kontrolu

 • Niske doze - bezbednija primena

 • Precizna primena za brzinu i tačnost

 • Za najmanje moguće vremena i pruža najbržu, trajnu i isplativu kontrolu bubašvaba.

Omogućuje najefikasnija rešenja za Vaše probleme sa štetočinama.

Tipicni zahtevi za Goliath® Gel mamke

SituacijaBroj mamaca*
Stan – kuhinja10 - 25
Stan – kupatilodo 12
Stan – druge sobedo 12
Komercijalna kuhinja**100 - 300
Komercijalni bar/
restoran**
60 - 100

*Standardni mamac

od 0,03 g.

**Pretpostavljena prosečna veličina (40 - 50 mesta).

Primena

 • Laboratorijska i terenska istraživanja pokazuju da se fipronil lako prenosi sa jedne bubašvabe na drugu na ovaj način, jer njegova jačina obezbeđuje kontinuirane aktivnosti i nakon nekoliko takvih transfera.

 • Ovo dramatično povećava broj bubašvaba koje ubije jedan postavljeni mamak u takozvanom kaskadnom efektu, što se povećava sa gustinom naseljenosti. On takođe omogućuje da fipronil dopre do mladih nimfi i ženki koje nose jaja, koje retko odlaze daleko od staništa, pružajući kompletniju kontrolu zaraze.

 • Trajni efekat Goliath® Gel-a je poboljšan formulacijom koja ostaje atraktivna i aktivna do 12 nedelja, pružajući dodatnu zaštitu od ponovne kolonizacije iz obližnjih netretiranih populacija. Primenjuju se niske doze radi održanja vrednosti i bezbednosti.

 • Superiorna jačina fipronila znači da tretiranje najezde bubašvaba Goliath® Gel-om zahteva najmanje 60% manje mamka u odnosu na bilo koji drugi alternativni tretman. Ovo znači da jedna tuba traje skoro 3 puta koliko i drugi mamci u obliku gela i nude daleko veću isplativost u upotrebi nego što prosta poređenja bazirana na težini sugerišu.

 • Pored toga, mali, izuzetno stabilni mamci bez mirisa i fipronilova veoma ograničena apsorpcija kroz kožu znači da se osetljiva područja mogu tretirati sa minimalnim smetnjama za ljude ili kućne ljubimce.

 • Goliath® Gel koristi činjenicu da se otrovane bubašvabe vraćaju u svoje stanište pre nego što umru, a tamo druge jedinke konzumiraju njihove fekalije i ostatke.

 • Udruženo sa specijalno dizajniranim pištoljem za doziranje koji omogućava da se mali mamci precizno postave u najmanje dostupne lokacije, manji zahtev za mamcem predstavlja vrednu uštedu u vremenu tretmana.

Top