BASF Poljoprivredna rešenja | Srbija

Rastemo zajedno

100 godina poljoprivrednog centra Limburgerhof

Jedna od najvažnijih inovacija 20. veka bila je široka primena sinteze amonijaka, koja je omogućila proizvodnju mineralnih đubriva. To je označilo početak poslovanja kompanije BASF 1914. godine u Limburgerhofu, koji je od tada deo Ludvigshafen objekta. Mineralna đubriva povećavaju poljoprivredne prinose i igraju veliku ulogu u proizvodnji više hrane kako bi se zadovoljile potrebe svetske populacije koja ubrzano raste.

Dosta toga se promenilo od 1914. godine – Poljoprivredna istraživačka stanica je postala Poljoprivredni centar, BASF-ov svetski centar za ekspertizu u oblasti zaštite useva. Ali jedna stvar je ostala ista: tokom decenija, naši vredni zaposleni su davali i male i velike doprinose inovaciji u poljoprivredi. Sve ovo ne bi bilo moguće bez njih. Pre sto godina, naučni proboj je bilo đubrivo. Danas, naši proizvodi i usluge u oblasti zaštite useva pomažu u povećanju prinosa i kvalitetu poljoprivrednih proizvoda širom sveta.

BASF ima dugu tradiciju bliske saradnje sa poljoprivrednicima. Pregled istorije Poljoprivrednog centra Limburgerhof pokazuje kako su se potrebe poljoprivrednika menjale i kako je BASF doprineo oblikovanju ove transformacije. Revolucionarni proizvodi i rešenja, kao i rast globalnih tržišta, formirali su ovu istoriju, kao i krize i neuspesi. Ali kompanija je iznova uspevala da transformiše ideje i pristupe u tržišna rešenja. Istorija Poljoprivrednog centra Limburgerhof ističe jednu od ključnih prednosti BASF-ove zaštite useva: nošenje sa izazovima i zajednički rad u pronalaženju novih rešenja.

Rastemo zajedno
BASF
BASF inovacije
 

Pažljivo koristite sredstva za zaštitu bilja. Pre korišćenja preparata, obavezno pročitati etiketu i uputstvo za upotrebu.