BASF Poljoprivredna rešenja | Srbija

Nova aktivna supstanca – Revysol®

BASF dobija odobrenje za inovaciju u oblasti fungicida u Evropi - aktivnu supstancu Revysol® - Poljoprivrednici će imati koristi od izuzetnog učinka Revysol®-a i unapređenog upravljanja poljoprivrednim gazdinstvima - Prvo puštanje proizvoda u opticaj za upotrebu kod žitarica očekuje se u 2019/2020. godini - Maksimalan potencijal prodaje na globalnom nivou - više od 1 milijarde €

Limburgerhof, Nemačka – Prilikom upravljanja profitabilnošću svojih poljoprivrednih gazdinstava, poljoprivrednici se suočavaju sa mnogim izazovima, uključujući i manji broj proizvoda protiv rezistentnosti. To smanjenje je rezultat konstantnog pooštravanja propisa i poteškoća u pronalaženju novih aktivnih supstanci. Inovacija kompanije BASF u oblasti fungicida, aktivna supstanca Revysol®, je prvi izopropanol-azol koji se uvodi na tržište. Zbog toga njegovo odobravanje za upotrebu u EU predstavlja značajnu prekretnicu i donosi poljoprivrednicima u Evropi i širom sveta nove alatke visokog učinka za borbu protiv rezistencije i optimizaciju njihovog poslovanja .

„Poljoprivrednici traže inovativna i održiva rešenja kojima bi unapredili svoje farme. Revysol® im omogućuje da efikasnije upravljaju svojim poljoprivrednim gazdinstvima i da smanje rizike od vremenskih uslova. Takođe, omugućava i više i postojanije prinose, za maksimalne prihode“, izjavio je Livio Tedeši (Livio Tedeschi), viši potpredsednik za Evropu, Bliski Istok, Afriku i Zajednicu nezavisnih država, iz Odseka za poljoprivredna rešenja kompanije BASF.

Žitarice su najznačajniji usev u Evropi koji pokriva preko 50% ukupnog obradivog zemljišta i zato je kompanija BASF najpre podnela zahteve za registraciju za te useve. Aktivna supstanca Revysol® je izuzetno efikasna u borbi protiv najznačajnih bolesti kao što su siva pegavost lista (Septoria tritici) i rđa pšenice ili pegavost ječma. Puštanje proizvoda na bazi Revysol®-a u opticaj za upotrebu u žitaricama očekuje se u 2019. godini za sezonu 2020, uz pribavljanje nacionalnih dozvola.

Daljim registracijama biće obuhvaćeni drugi značajni usevi kao što su uljana repica, kukuruz, voće, grožđe i povrće.

„Da bismo razvili aktivnu supstancu Revysol®, primenili smo svoju stručnost u oblasti fungicida, regulative i održivosti kako bismo postigli izuzetan učinak i istovremeno ispunili visok nivo zahteva regulativnih standarda“, kazao je Jirgen Oldevem (Jürgen Oldeweme), viši potpredsednik za globalnu bezbednost i registraciju proizvoda iz Odseka za poljoprivredna rešenja kompanije BASF. „Veoma nam je drago što smo dobili odobrenje u EU jer ono obezbeđuje značajan zamah registracijama proizvoda na bazi Revysol®-a na globalnom nivou.“

Očekuje se da će proizvodi na bazi Revysol®-a postati novi globalni senzacionalni fungicidi kompanije BASF sa maksimalnim potencijalnom prodaje od preko 1 milijarde €. Pored Evrope, kompanija BASF podnosi zahteve za registraciju u Pacifičkoj Aziji i Južnoj i Severnoj Americi za više od 40 useva. Aktivna supstanca će biti dostupna u formulacijama prilagođenim specifičnim potrebama poljoprivrednika kako bi poljoprivrednici širom sveta što bolje zaštitili svoje useve u raznim uslovima gajenja.

Više informacija može se naći na www.revysol.com.

Pažljivo koristite sredstva za zaštitu bilja. Pre korišćenja preparata, obavezno pročitati etiketu i uputstvo za upotrebu.